Ty nejlepší články rovnou do mailu

Jednoduchý dietní recept: pečený mořský vlk

Po těch všech dobrých sladkých receptech máme opět konečně jeden dietní. Mořský vlk je jedna z chutných ryb, která navíc neobsahuje tolik jemných kostí, abyste ji museli pečlivě obírat. Maso mořského vlka se navíc rozplývá na jazyku.

 Co potřebujeme?

  • mořský vlk (porce na jednoho člověka cca 200 g)
  • mletý pepř
  • sůl
  • kmín
  • citronová šťáva
  • olivový olej

Jak na přípravu?

Mořského vlka vykucháme, očistíme šupiny a omyjeme. Po osušení osolíme, opepříme, posypeme kmínem a zakápneme citronovou šťávou. Necháme alespoň půl hodiny odležet v chladu. 

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Mořského vlka položíme na plech vyložený papírem na pečení a jen lehce zakápneme olivovým olejem. Pečeme cca 10-15 minut, dokud ryba nezezlátne.

Dietní, ale vynikající rybu podáváme třeba s vařeným bramborem dochuceným pažitkou a solí.

Přejeme dobrou chuť!

 

 

Co vy na to?