Recept: rychlá sýrová omáčka s petrželkou

Sýrová omáčka sice může vypadat snadně, ale často to dopadne jako ztuhlá hmota, nebo naopak řídká. S naším receptem to ale zvládne každý.

Co budeme potřebovat?

  • 200 ml odtučněná smetany
  • 100g parmazánu
  • 1 lžička hladké mouky
  • máslo
  • 1 strouček česneku
  • 1 hrst petrželky
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • bílý pepř

Jak na to?

Uvedené množství berte tak trochu s rezervou, pokud něčeho přidáte, nebo uberete, výsledek bude vždy dobrý. Právě to je kouzlo snadnosti receptu.

Na pánev dáme přibližně lžíci másla, které rozehřejeme. Přidáme na nasekaný česnek a necháme rozvonět. Nyní přidáme nastrouhaný sýr a necháme jej rozpustit. Jakmile se sýr rozpustí, přidáme většinu smetany. Pouze trochu smetany necháme bokem na později.

Smetanu se sýrem provaříme a zároveň dochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Závěrem vezmeme zbytek smetany, které mírně ohřejeme v mikrovlnce a v ní rozmícháme hladkou mouku. Vše vlijeme do smetany se sýrem a necháme jen mírně provařit. Dejte pozor ať se směs nevaří úplně, bohatě bude stačit mírný plamen a udržovat vše horké. Úplně nakonec vmícháme petrželku a čerstvě uvařené těstoviny.

Vše můžeme podávat a nechat se chválit od ostatních :-)