Recept: vepřová znojemská omáčka bez zahušťování

Co budeme potřebovat?

  • 300g vepřové kýty
  • 1 cibule
  • 1 plechovka rajčatového protlaku
  • 2 sterilované okurky
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • olej
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Vepřové maso si odblaníme a nakrájíme na menší kousky, buď proužky, nebo kostičky. Jediné důležité je, aby byly všechny kousky stejně velké.

V hrnci si na oleji necháme rozvonět na drobno nakrájenou cibulku a přidáme maso. Orestujeme jej ze všech stran, přidáme mletou papriku, společně s masem promícháme a ještě chviličku necháme restovat. Teď už je čas na přidání rajčatového protlaku. Sice protlak není součástí tradičního receptu, ale věřte nám. Do omáčky se skvěle hodí a právě díky protlaku ji nebudete muset zahušťovat. Přidejte hořčici a vše zalijte horkou vodou, tak aby bylo maso ponořené.

Vše necháme dusit, přibližně 20 minut a chvilku před dokončením přidáme nakrájenou okurku a dochutíme solí a pepřem.