Recept: Krkovička pečená na cibulce a česneku

Receptů na krkovičku je mnoho. My jsme se tentokrát rozhodli vyzkoušet ten nejjednodušší a ke krkovičce jsme přidali jen několik základních potravin, které určitě najdete doma i vy. Chuť krkovičky pečené v troubě je pak naprosto úžasná.

Co potřebujeme?

  • 800 g krkovice (na 4 porce)
  • 2 větší červené cibule
  • 10 stroužků česneku
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • trošku vody na podlití

Jak na přípravu?

Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Krkovičku nařežeme na stejně tlusté plátky a ty z obou stran osolíme a opepříme.

Do pekáčku vložíme cibuli s česnekem, na ni položíme plátky krkovičky (mohou se lehce překrývat). Maso zasypeme kmínem. Vše podlijeme malým množstvím vody, hodně šťávy pustí cibulka i samotné maso.

Pekáček zakryjeme (my jsme použili alobal) a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů. Krkovici pečeme zakrytou cca 45 minut, poté odkryjeme a necháme péct dalších 15 minut. Pak maso otočíme a pečeme dalších 15 minut.

Krkovičku pečenou na cibuli a česneku podáváme nejlépe s vařeným bramborem. Vypečenou cibulkou s česnekem můžeme přelít brambory a dodat jim tak vynikající chuť.

Nechte si chutnat!