Recept: domácí paštika z kuřecích jater

Co potřebujeme

  • 0,5 kg kuřecích jater
  • 150 g másla
  • 1 ks menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce smetany ke šlehání
  • 1 lžičku soli
  • Koření - majoránku, tymián a rozmarýn

Jak na přípravu

Kuřecí játra očistíme a zbavíme blan. Cibulku si nakrájíme na drobno a česnek připravíme k prolisování. 

Na pánvi rozehřejeme třetinu másla (50 gramů), na něm chvilku osmahneme cibulku s česnekem a kořením a pak přidáme játra. Ty osmahneme ze všech stran do hněda, ale pozor, ne úplně do tvrda. Musí zůstat při zmáčknutí pružná.

Bokem si rozpustíme zbytek másla. Do kuchyňského robota dáme osmahnutá játra z pánvičky a rozmixujeme do jemna. Postupně přidáváme rozpuštěné máslo, pak už jen smetanu, sůl a případně kořením dochutíme. Vše pořádně rozmixujeme.

Paštiku už jen propasírujeme přes síto, abychom ji měli krásně hladkou. Můžeme naplnit do skleniček a nechat vychladit.

Dobrou chuť!