Osvěžující je přesně ten pocit, který jsme měli, když jsme upekli tvarohový koláč podle dnešního receptu. Ten jsme upravili tak, aby koláč nebyl přeslazený, ale zároveň aby chutnal skvěle i s menším množstvím cukru. Co vám budeme povídat - zmizel hodně rychle.
Co potřebujeme?
Na těsto
- 330 g hladké mouky
- 170 g másla
- 80 g cukru moučka
- 1 pomerančový cukr
- 1 vejce
- půl sáčku prášku na pečení
Na náplň:
- 500 g tvarohu
- 500 ml mléka
- 50 ml oleje
- 120 g cukru (krystal nebo moučka)
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudink
- 3 konzervy mandarinek v nálevu
Jak na přípravu?
Hlubší plech vyložíme papírem na pečení. Máslo nakrájíme na kostičky a pak za pomocí robota nebo na válu uhněteme spolu s ostatními přísadami těsto tak, aby se všechny ingredience spojily. Těsto pak vyválíme na plát o trochu větší, než je samotná plocha plechu - samotná náplň je před pečením tekutější, tak potřebujeme, aby okraje těsta byly vytaženy až po horní okraj plechu.
Z mandarinkových konzerv slijeme šťávu a mandarinky samotné necháme okapat zatím bokem.
Ve větší míse pak smícháme všechny ingredience na náplň (kromě mandarinek). Nelekejte se, náplň bude opravdu tekutá. Je jen potřeba, aby se cukr a pudink dobře rozmíchal, proto rozmíchejte důkladně.
Na těsto poklaďte měsíčky mandarinek po celé jeho ploše a nakonec pomalu zalijte náplní. Dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte cca 30-40 minut. Že je koláč hotový poznáte jednak podle okrajů a pak také podle konzistence náplně.
Vychlazený chutná nejlépe. Dobrou chuť!