30 minut cvičení denně vám stačí k hubnutí i plochému bříšku

Dnešní doba je rychlá a uspěchaná, a tak většině z nás moc volného času nezůstává. Přestože nemáte zrovna každý den celou hodinu času jen pro sebe, dá se i tak efektivně vytvarovat postava a zhubnout pár kilo. Stačit vám bude jen 30 minut denně a brzy se můžete pyšnit vysněnou postavou. Chce to jen vytrvat.

Štíhlé bříško máte za pár minut denně

Krásné ploché bříško můžete mít už za doslova pár minut cvičení denně. Když k tomu lehce poupravíte stravu, můžete se už za pár měsíců pyšnit bříškem, jaké jste vždy chtěli. Snažte se jíst více ovoce a zeleniny, omezit bílé pečivo a rafinované cukry a hodně pít. Důležité je ovšem i cvičení – a to takové, které je pravidelné a střídáte při něm cviky. 

Pro ploché bříško nestačí jen dělat sedy-lehy. Je nutné kombinovat více cviků cílených na břišní svalstvo – plank, roll over, criss–cross. Když si každý den uděláte sérii z několika cviků a každý z nich alespoň 10x zopakujete, již brzy začnete vidět první výsledky. Na začátku dělejte tolik opakování, kolik zvládnete a postupně přidávejte, vždy podle svých možností.

Čtěte také: Cvičením břišních svalů si můžete odrovnat záda

Hubnete díky nižší intenzitě cvičení

Je rozdíl v tom, jestli chcete svou postavu jen vytvarovat nebo potřebujete shodit i nějaké ty kila navíc. Pokud je váš cíl hubnutí, je nutné 30 minut cvičení denně skutečně dodržovat. Pravidelné cvičení po 30 minutách denně je pro hubnutí rozhodně efektivnější, než kdybyste cvičili dvakrát týdně hodinu. Vybrat si můžete cokoliv, co se vám nejvíce líbí – cvičení doma, běh, skákání přes švihadlo, jógu nebo třeba pilates. 

Nejdůležitější je intenzita cvičení – po celý čas byste tak měli spalovat tuky, tedy cvičit aerobně. Takovou intenzitu cvičení poznáte podle toho, že můžete během cvičení bez popadání dechu mluvit. Postupujte proto při cvičení pomalu a postupně přidávejte. Když cítíte, že už nemůžete, klidně zpomalte, ale docvičte celých 30 minut. Cílem je, abyste dokázali celý čas dobře využít. Tělo se dokáže nastartovat i za tak krátkou dobu, ale potřebuje k tomu pohyb. 

Čtěte také: Skákání přes švihadlo je snadná cesta ke štíhlé postavě

Během 30 minut denně zpevníte i tělo

Pokud nepotřebujete ani tolik zhubnout, jak spíše posílit svou postavu, bude vám i tak stačit 30 minut denně. Něco málo shodíte, hlavně ale zformujete postavu. Na to jsou výborné klasické cviky, kterými zejména zpevníte jádro těla. Je potřeba cviky střídat a dodržovat pravidelnost. Výborně fungují dřepy, výpady, plank, kliky, rotace s balónem, dřepy s výskokem nebo běh na místě. 

Tělo nejprve protáhněte a pusťte se do toho. Je úžasné, co můžete se svým tělem dokázat i za tak krátký čas. Dejte si proto za cíl, že každý den budete tu půlhodinku cvičení poctivě dodržovat.

Čtěte také: Posilování bez činek je základ, cvičte s váhou vlastního těla