Toxiny z těla vyplavíte detoxem a lépe i postupným hubnutím

Nemáme na mysli viry ani bakterie, to jsou přirození nepřátelé našeho organismu a tělo si s nimi poradí většinou samo. V těle se nám ale hromadí i různé toxické látky, které vznikají zejména jako odpadní látky z trávených potravin. Dostávají se nám do organismu i z ovzduší, pokud je znečištěné, stejně jako jsou vedlejším produktem z kouření cigaret. Naše tělo si s nimi neumí moc poradit a obvykle je tak uloží do tukových zásob. To nějakou dobu nemá velký vliv na naše zdraví.

Ale pokud jejich množství vzroste až moc, projeví se to. Jak? Jsme najednou unavení, bolí nás hlava, nic se nám nechce dělat a na všechny jsme protivní a nevlídní. Pokud se snažíme zhubnout, naše snaha se nám kvůli tomu může přestat dařit. A na vině jsou právě tyto neviditelné toxiny.

Detox pomůže na chvíli, pomalé hubnutí na delší dobu

Kdo by se teď vzdal s vysvětlením, že svět kolem nás je plný nečistot, a tak se toxinů nikdy nezbavíme, vzdal by to moc brzy. Organismus lze vyčistit, jen musíte chtít a trochu se snažit. Jedním ze způsobů je naordinovat si poctivý detox, nejlépe vícedenní. Takovou detoxikační kúru přitom nemusíte provádět jen na jaře, jak je u mnoha lidí zvykem, ale lze ji opakovat, jak často uznáte za vhodné (i kdyby měla trvat jen pouhé dva dny přes víkend).

Čtěte také: Jak na týdenní detox

Omezte nezdravé, těžké, tučné a jiné nevhodné potraviny. Jezte hodně ovoce a zeleniny, přičemž si z části z nich klidně i dělejte šťávy a pijte je. Jinak pijte zejména vodu, případně občas minerálku. Pitný režim můžete doplnit i bylinným čajem vhodným právě pro detox (stačí se na nějaký zeptat v lékárně). Donuťte se k pohybu, abyste začali spalovat tuky a vypotili se. Doporučovaná je zejména jóga, ale i rychlá chůze, běh, kolo nebo kardio cvičení. A důležitý je také odpočinek, protože jen když zatočíte s únavou, může mít tělo dost sil poprat se s nevítanými vetřelci.

 

Stačí vydržet u detoxu jen pár dní a sami pocítíte změnu. Budete si připadat lehčí, plní energie, odpočinutí, bolest hlavy se stane minulostí a svět uvidíte hned ve veselejších barvách. A když se únava a smutek začnou vracet? Není nic jednoduššího než si tělo vyčistit znovu.

Čtěte také: Očistné kůry mohou být zrádné. Čím škodí?

Pokud se chcete toxinů zbavit ve větší míře a dlouhodobě, pusťte se do hubnutí. Ale pozor, ne do extrémně rychlého. Toxiny z těla potřebujete dostat postupně a pokud byste to udělali rychlým způsobem - pomocí přehnaného cvičení a drastické diety, tělo by nemuselo zvládnout nápor bez problémů. Ideální je proto hubnout postupně a pohyb zařadit do programu každý den.

Díky tomu budete i tukové zásoby spalovat - a toxiny vyplavovat - postupně.

Čtete také: Jak co nejlépe zvládnout jednodenní půst