Restartujte své zažívání. Jak si užít očistu?

Detox máme podvědomě spojený s různými nepříjemnými procedurami, hladověním, pitím odporných koktejlů a touhou konečně to přečkat a vrátit se k normálnímu životnímu stylu i stravování. Ale tak to být vůbec nemusí, protože očista tu není od toho, abyste u ní trpěli, ale aby vám pomohla cítit se lépe. Začít můžete kdykoliv a nepotřebujete k tomu žádné speciální nápoje, přípravky ani koktejly.

Čtěte také: Toxiny z těla dostanete pomocí detoxu a lépe i postupným hubnutím

Ujasněte si, co pomůže

Než se do očišťování organismu pustíte, zamyslete se nad tím, čím sami sobě škodíte. Nemusíte se totiž řídit žádnými detoxikačními návody, které najdete na internetu. Detox si můžete dělat zcela po svém a tak, jak vám vyhovuje. Vaše tělo totiž není stejné jako tělo někoho jiného, všichni jsme v něčem specifičtí.

Takže jako první přemýšlejte, co svému tělu děláte špatného. Po čem je vám těžko od žaludku, po jakých jídlech se cítíte unavení, co vám nejvíc ubírá energii, co jíte a přitom vám to vůbec nechutná? Buďte k sobě zcela upřímní a ideálně si své „hříchy“ sepište před sebe na papír.

Jak to vyřešit?

Očista by měla spočívat v tom, že ze svého jídelníčku vyloučíte vše, co vám škodí. A je jedno, jestli na týden, měsíc nebo doživotně. Kromě toho se zamyslete nad tím, jak škody na svém zažívání napravit a cítit se už trvale lépe. Můžete zkusit jen dietu bez závadných potravin, ale stejně tak vám může v očistě napomoci i meditace či pár lekcí jógy. Na škodu není ani pohyb, a to ať už se jedná o jakékoliv cvičení.

Kupodivu může pomoci i to, pokud si dáte pauzu ve vztahu – a to ať už s vaším partnerem či kamarádkami nebo kolegyněmi. Možná je totiž ve vašem okolí někdo, kdo z vás vysává energii a z koho jste trvale ve stresu, takže aspoň pár dní se nestýkejte a popřemýšlejte o očistě vztahů či způsobu jejich napravení.

 

Tohle všechno dohromady je pak ideálním detoxikačním koktejlem, který vám pomůže cítit se lépe po všech stránkách a nakopne vás na další dny i měsíce.

Čtěte také: Jak co nejlépe zvládnout jednodenní půst