Tyto dietní trendy mohou způsobovat obezitu

Když se nad tím zamyslíte, zjistíte, že ať se podíváte kamkoliv, ať otevřete jakýkoliv časopis, webovou stránku, zahlédnete jakoukoliv reklamu, všude vidíte samé úchvatně štíhlé a krásné ženy. Ze všech stran na nás útočí často nevyslovené povely, že máme zhubnout a být stejné jako ony, protože jinak budeme ošklivé, tlusté, nikomu se nebudeme líbit a všem budeme jen pro smích. A mnohé ženy na to slyší, zkoušejí jednu dietu za druhou, řídí se mnoha odlišnými radami, zkoušejí hubnoucí pilulky, debatují o svých dalších možnostech v internetových fórech a skupinách na sociálních sítích. Jejich snaha se leckdy promění v naprosté šílenství a ničí si své tělo. A pak jednou přestanou a výsledkem je rychlý jo-jo efekt a prudké nabírání na váze. Jenže jejich stav a chování jsou celkem pochopitelné. Dnešní svět je prostě takový a je velmi těžké odolat jeho svodům a pokusit se zůstat takoví, jací jsme, tedy s kypřejšími ženskými tvary a navíc plné sebevědomí.

Dále čtěte: Při hubnutí se svěřte do rukou výživového poradce, ale buďte na něj nároční

Změna musí být pohodlná

Existuje nespočet metod, jak se dá zhubnout. Někdy to má trvat jen pár týdnů, jindy jde o běh na dlouhou trať. Někdo střídá jednu dietu za druhou, jiný se snaží jen dodržovat základní pravidla zdravého životního stylu v kombinaci s pravidelným pohybem.

Každá cesta vede do pomyslného Říma, ale musíte na ní vytrvat a i po jejím ukončení se snažit udržet si dosaženou vysněnou váhu. Což se bohužel podaří jen málokomu. A čím to je? Hlavně tím, že se snažíme o nový život a nový styl stravování, který ale ve skutečnosti nemáme rádi, nevyhovuje nám, nutíme se k němu a po čase ho třeba i nesnášíme, ale v touze po postavě snů v něm tvrdohlavě pokračujeme.

Jenže jednou nás to naštve natolik, že s naší snahou skončíme a kila jdou rázem zase nahoru. Změna totiž musí být taková, abychom si ji zamilovali, abychom se cítili dobře a neměli pocit, že nás někdo nutí do něčeho, co nám naprosto nevyhovuje. Podstatné je najít si takovouhle ideální cestu, která bude vyhovovat právě nám. Takže nějaké všeobecně doporučované diety a zázračné rady z internetových diskuzí? Zapomeňte na ně, díky nim nikdy trvale nezhubnete. Musíte si najít svůj vlastní způsob, který se stane vaším novým životem. Módní trendy jsou totiž pomíjivé a pomohou vám leda tak zničit si zdraví.

Dále čtěte: Hubnete podle internetu? Dejte si pozor na některé rady