Recept: dietní cizrnové karbanátky

Cizrna je jídlo budoucnosti, snadno se pěstuje a její výživové parametry jsou skvělé. I proto byste dnešní recept měli zkusit. Možná zjistíte, že vegetariánské jídlo může být i skvělým chuťovým zážitkem.

Co budeme potřebovat?

  • 250g cizrny
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • olej
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • majoránka

Jak na to?

Cizrnu si namočte den předem, nebo použijte sterilovanou. Uvařte do měkka a sceďte. Ideální je cizrnu pomlet na masové strojku nahrubo, ale klidně použijte i mixer.

Jakmile máme cizrnu rozmixovanou, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a sůl s kořením. Majoránkou určitě nešetřete, dodá karbanátkům lepší chuť, tak ať je hezky cítit.

Nakonec přidáme ovesné vločky, buď tak jak jsou, nebo je můžeme opět nadrtit na mouku v mixeru, nebo mlýnku.

Těsto nyní necháme alespoň 20 minut stát, aby se vločky napily. přidáme vejce, zamícháme a rukou tvoříme karbanátky. Ty obalujeme ve strouhance a klademe na plech s pečícím papírem. Závěrem každý karbanátek trošku zastříkneme olejem a pečeme v troubě cca 40 minut při 180°C. Jakmile karbanátky zrůžoví, můžeme se pustit do servírování.

Jako přílohu doporučujme vynikající salát s červenou řepou podle našeho receptu. A o vynikající fitness oběd, plný zdraví, máte postaráno