Recept: klasická kukuřičná polévka

Krémová, pikantní a vážně dobrá. Tak taková je klasická kukuřičná polévka, podle klasického receptu. Většinou je kukuřičná polévka připravována spíš jako krém, ale tahle je jiná. Kousky zeleniny zasytí a udělají z ní opravdu poctivou polévku.

Co budeme potřebovat?

  • 300g kukuřičných zrn
  • 1 větší brambora
  • 1l zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 2 chilli papričky
  • 1 kelímek smetany
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Kukuřici můžete použít libovolnou, celé klasy, mraženou, nebo sterilovanou. Pouze u klasů budete muset zrna nožem odstranit, v dalších případech už tuhle práci někdo udělal za vás.

Cibuli si nakrájíme a necháme zpěnit na troše oleje. Mezitím si také brambory pokrájíme na malé kostky a společně s kukuřicí přidáme k cibulce. Přidat můžete libovolné koření a pokaždé udělat polévku jinou, třeba takový sušený libeček je výborný nápad..Přilijeme vývar a společně necháme vařit přibližně 15 minut, dokud brambory i kukuřice nezměknou. 

Nyní vmícháme smetanu, necháme prohřát a zhruba třetinu polévky rozmixujeme v mixeru. Závěrem vše smícháme, dochutíme solí a pepřem. Vmícháme chilli papričky, které jsme poctivě zbavili všech semínek a můžeme podávat.

Pokud byste přece jen měli chuť na krémovou polévku s chutí orientu, zkuste tu podle našeho receptu na kukuřičný krém s kokosovým mlékem.