Na cyklovýlet by měla vyrazit celá rodina. Důležité je vybrat dětem to správné kolo

Placená propagace

 

Vždy vyberte správnou velikost kola

I když budete mít chuť ulehčit si výběr slovy “do toho doroste”, nedělejte to. Velikost kola je jedním ze dvou základních parametrů, kterým byste měli věnovat při nákupu opravdu pozornost. Jednoduchá pomůcka tady říká, že pokud sedátko dáme do nejnižší polohy, mělo by odpovídat délce rozkroku dítěte. Zkrátka, dítě musí ze sedátka být opřené o zem celou nohou, ne jen špičkou boty nebo jen při naklonění kola na stranu. Kvalitní výrobce na toto myslí a většinou má v nabídce celou řadu kol různých velikostí, jako je tomu například u rakouského výrobce Woom. 

Woom veliksoti kol

Zdroj: https://www.cyklospeciality.cz/woom/

Díky tomu, že výrobce nabízí celou řadu pro různé výšky a různé věkové kategorie dětí, nemusíte dělat kompromisy a dětem bude kolo opravdu sedět.

Druhý nejdůležitější parametr při výběru

Velikost kola je poměrně dost důležitá, ale u kola existuje ještě jeden zásadní bod, který musíte při koupit zvážit. Především při výběru pro dítě je velmi důležitá váha kola. Pro děti by měla být jízda na kole zábava a pro vás samozřejmě také. Není nic horšího, než unavený potomek, kterého budete muset celou cestu přesvědčovat, že tenhle výlet je zábava - čím těžší kolo bude, tím větší bude únava dítěte. Obzvlášť to platí, pokud kupujete horské dětské kolo. Pevnější rám je často nepřítel malé váhy a i když kola vydrží, váha bývá často větší.

 

Výrobci dobře vědí, že váha je důležitý parametr, a proto se ji snaží snížit. Bohužel to ale často jde na úkor kvality použitých materiálů. Tady ale rozhodně nešetřete a sáhněte spíše po lehčích, ale pevných kolech. Woom pro kola volí právě takové materiály, které se pevností vyrovnají svým těžším kolegům, ale celkovou váhu kola dokáží snížit až o polovinu oproti konkurenci.

Pro děti jsou důležité i jiné věci

Jako dospělí se samozřejmě zaměřujeme víc na praktickou stránku věci, ale děti mají kritéria výběru zcela jiná. Žádné vám neodpoví, že chce kolo s ideální výškou, ale většina řekne, že chce to červené. Přesně to vědí i Woom a pro děti mají připravenou celou řadu doplňků, které z kola udělají ještě větší zábavu. Vybrat si tak mohou třeba naprosto nepostradatelný zvonek 

Zdroj: https://www.cyklospeciality.cz/woom/

nebo například brašničku Woom, která jim dovolí vzít si na cesty všechno důležité. A pokud si povezou vlastní svačinku, uvidíte, že se na cíl výletu budou těšit ještě víc.

 

U výběru doplňků jste zkrátka ti vedlejší a na vás je pouze to, abyste pohlídali, že doplňky budou pro děti bezpečné.

woom brasna na kolo

Zdroj: https://www.cyklospeciality.cz/woom/

Například zmíněná brašna je pro děti daleko vhodnější, než košík, který nejde uzavřít. Při volbě doplňků tedy vždy myslete na bezpečnost, i ty nejkrásnější věci totiž musejí být praktické a nezpůsobit nechtěné zranění.