Nezahoďte formu. Doma cvičte i poté, co se otevřou fitka a bazény

Jistě, posilovny mají své nesporné výhody a řada lidí je v nich jako doma. Ale když hrozí nákazy respiračními onemocněními a nebo když se zkrátka necítíte na pocení se před ostatními, má domácí cvičení své jasné kouzlo. A nepotřebujete k němu ani kdovíjaké vybavení. Doma můžete cvičit kdykoliv, jakkoliv a cokoliv. Je to jen na vás. V dnešní online době se obejdete i bez reálného trenéra, protože existuje nespočet videí s různými trenéry a předcvičovateli, kteří vám v pohodlí vašeho domova názorně ukáží, jak na to.

Neopomíjejte kardio

I když ho často zavrhujeme, protože není tolik v módě, kardio cvičení je velmi důležité pro naše tělo. Typů kardiovaskulárních cvičení je mnoho, takže každý si může najít to své oblíbené. Podstatné je, že se vám při něm mírně zvedne tepová frekvence a lépe se rozproudí krev v těle. Jedná se většinou o různé vytrvalostní aktivity, jako je boxování, různé výskoky či rychlé pohyby při svižné hudbě. To vše má pozitivní vliv nejen na náš metabolismus, ale hlavně na srdce. A doma můžete tyto cviky provádět bez jakéhokoliv vybavení, případně v doprovodu nějakého videa či cvičební aplikace.

Domácí posilovna

Je jedno, jestli plánujete posilovat lýtka, hýždě, břišní svaly či ruce. Fitko se může stát klidně i z vašeho obýváku, a to i bez nakupování šílených posilovacích strojů či činek. Stačí jen najít vhodné cviky s vlastní vahou, které vás budou bavit a pomohou vám budovat svalstvo tam, kde o to stojíte. Existuje opět spousta edukačních videí různých trenérů, případně můžete jako zátěž využít i různé domácí náčiní.

Klidnější pohyby

Kde můžete najít vhodnější místo pro meditaci, než právě doma? Najděte si nějakou klidnou místnost, ať už ložnici, obývací pokoj či dětský pokoj v nepřítomnosti dětí a začněte rozjímat a cvičit. Doma můžete cvičit i jógu – ať už jste v ní pokročilejší nebo úplní začátečníci, protože internet je opět plný rad a návodů. A i prostor garsonky vám k tomuto cvičení plně postačí.