Ty nejlepší články rovnou do mailu

Zapečená treska s rajčaty a sýrem

Víte, že bychom měli mít rybu alespoň dvakrát týdně? Právě tolik totiž pokryje naši potřebu omega-3 mastných kyselin. Pokud nemáte zrovna nápad, jak takovou rybu připravit, vyzkoušejte náš dnešní recept a třeba jí přijdete na chuť.

Co budeme potřebovat?

  • 2 porce tresky
  • 2 rajčata
  • 1 jarní cibulku
  • 1 mozzarelu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Tresku omyjeme a osušenou mírně posolíme a opepříme. Olivovým olejem vymažeme formu na pečení nebo nízky pekáček. Tresku naskládáme do mísy, každý kus vedle druhého, taky aby neležely na sobě. Každou porci posypeme na drobná kolečka nakrájenou cibulkou a poklademe rajčaty, která jsme oloupali a nakrájeli na kolečka.

Vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 °C. Pečeme přibližně 15 minut. Těsně před koncem poklademe mozzarellou nakrájenou na kolečka a necháme zapéct. Mozzarellu nechte předtím pořádně okopat od nálevu, aby nepustila zbytečně moc vody.

Podávat můžeme s lehkým salátkem, nebo brambory.

Dobrou chuť!

Co vy na to?

Podobný recept jsem již zkoušela včera, bez cibule ale s česnekem, ryba chutnala skvěle :-)

Od Monika v Pondělí 01. Květen 2017 16:54 IP adresa zaznamenána