Ty nejlepší články rovnou do mailu

Vepřové plátky na majoránce

Nejčastější chybou při dietě je vyhýbání se všemu co se nám jen trošku zdá nedietní. jídla se nám pak často přejí a nejsnažší cesta je snížit množství jídla a celá dieta se tím naruší. Přitom například vepřovému masu není důvod se vyhýbat. Dnešní recept je jako obvykle jednoduchý a sami uvidíte, že i vynikající.

Co budeme potřebovat?

  • libové vepřové maso
  • cibule
  • olivový olej
  • majoránka
  • pepř
  • sůl

Jak na to?

Vepřové maso vybereme libové a před zpracováním jej odblaníme. Nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a na troše olivového oleje zprudka opečeme z obou stran. Maso vyjmeme a na zbytku oleje necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibulku. Opečené plátky masa vrátíme na cibulku, posypeme majoránkou a zalejem vodou tak aby plátky byly mírně ponořené.

Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Podáváme s dušenou zeleninou, nebo rýží.

Dobrou chuť!

Nemáte chuť na vepřové, co zkusit naše recepty z krutího masa?

Co vy na to?