Recept: smažené řízky z patizonu

Patizon je tykvovitá zelenina, ale jeho dužina je více moučná. Díky tomu je vhodná například na smažení kde si přece jen lépe zachová svoji konzistenci.

Co budeme potřebovat?

  • 1x patizon
  • 2x vejce
  • trochu mléka
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • česnek
  • sůl

Jak na to?

Patizon oloupeme a nakrájíme na zhruba 0,5 cm silné plátky. Jednotlivé plátky potřeme česnekem rozetřeným se solí. Nyní je čas připravit si klasický trojobal. Vejce rozkvedláme s trochou mléka a jednolivé plátky patizonu obalujeme postupně v mouce, vejci a strouhance. Na mírné vrstvě oleje smažíme dozlatova. Na papírové utěrce necháme vsáknout přebytečný olej a můžeme podávat.

Jako přílohu doporučujeme například výborné mrkvovo-bramborové pyré.