Recept: hořčičná sekaná

Co budeme potřebovat?

  • 1/2kg mletého hovězího
  • 2 menší červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
  • plnotučná hořčice
  • majoránka
  • drcený kmín
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Je důležité aby maso nebylo přímo z lednice, ale alespoň hodinku bylo při pokojové teplotě. Jen tehdy do sebe dostane všechny chutě a lépe se spojí.

Cibulku nakrájíme na kostičky, které na trošce tuku orestujeme. Pak už jen zbývá vše, kromě plnotučné hořčice, dát do mísy a hezky ruka prohníst. S kořením nešetřete, například majoránky snese sekaná opravdu hodně.

Na pekáčku vytvoříme šišku, kterou ze všech stran potřeme plnotučnou hořčicí a vložíme do trouby. podlijeme trochou vody a pečeme na 180°C dokud nedostane sekaná hezky zlatou barvu. Přibližně 3/4 hodiny, ale vždy záleží na velikosti a samozřejmě troubě.

Jako přílohu doporučujeme například výborný salát coleslaw.