Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: pstruh po mlynářsku v troubě

Jaro si doslova říká o lehké jídlo. A co může být lehčího než ryba? Pstruh je prostě ideální volba pro lehký dietní oběd. Zkusit můžete i klasiku, kterou pstruh po mlynářsku určitě je. V naší odlehčené variantě se nesmaží, ale dělá se prakticky sám v troubě, takže skoro bez práce.

Co budeme potřebovat?

  • pstruh
  • mouka
  • máslo
  • drcený kmín
  • sladká paprika
  • sůl
  • pepř
  • bylinky

Jak na to?

Pstruha omyjeme a zbavíme hlavy až za žábry. V mouce rozmícháme veškeré koření, které se tak hezky rozprostře. Rybu obalíme ze všech stran v připravené směsi. Nezapomeňte ani na vnitřní část.

Bez trochy tuku se tato úpravy neobejde, ale nebojte, většina v troubě steče a na vás už zbude jen dietnější porce. Máslo tedy rozehřejte a celou rybu polijte. Dovnitř ryby ještě doporučujeme vložit libovolné bylinky, které klidně nechte ve formě větviček - po upečení je snadněji vyndáte.

Vložíme do trouby předehřáté na 190° C. Pečeme dle velikosti ryby, ale bohatě by mělo stačit 30 minut.

Podávejte rozhodně s citronem, aby chuť ryby hezky podpořil. Jako přílohu klidně zvolte zeleninu, nebo brambory s pažitkou.

Co vy na to?