Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: Pečená vepřová plec v bylinkové krustě

Nebojte se masa! Máme pro vás vynikající recept na pečenou vepřovou plec, které dodají chuť bylinky a česnek. Tajemství je v přípravě a my vám ho moc rádi prozradíme.

Co potřebujeme?

  • kilo vepřové plece
  • tymián, rozmarýn (a další bylinky dle chuti)
  • drcený kmín
  • sůl
  • 10 stroužků česneku
  • 100 g sádla

Jak na přípravu?

Není nic jednoduššího. Bylinky, kmín a sůl namícháme dle chuti (a doporučujeme společně rozdrtit v hmoždíři).

Plecku omyjeme, případně očistíme a delším nožem na několika místech vytvoříme díry, do kterých pak vmáčkneme očištěné stroužky česneku. Vepřovou plec pak obalíme v bylinkách se solí a kmínem a položíme do pekáčku vyloženého plátky sádla. Zakryjeme a pečeme při 150 stupních alespoň 3 hodiny. Díky zakrytí bude maso krásně šťavnaté.

Poté plecku ještě odkryjeme a při 200 stupních necháme cca 15-20 minut péct a vzniknout krustu.

Pečenou vepřovou plec podáváme třeba s pečenými brambory.

Nechte si chutnat!

Co vy na to?