Hubnutí online je trendy. Ale pozor na podvodníky

Samotné hubnutí je samořejmě na vás a záleží jen na vaší snaze, motivaci a odhodlání, jestli se vám to nakonec podaří nebo ne a jestli zhubnete trvale nebo vás čeká jo-jo efekt. Kromě vlastní invence vám ale může pomoci i internet, bez něhož se v této době neobejde nikdo z nás. Řada odborníků je ochotná a schopná komunikovat s vámi nejen osobně, kdy vám sestaví dietní plány, poradí vhodné aktivity a sestaví jídelníčky, ale průběžné vám mohou radit i online. Můžete se jim svěřit se svými problémy a ptát se na vše, co vás ještě napadá a zajímá. Existují i specializované organizace zaměřené na hubnutí a zdravý životní styl, které tento styl práce nabízejí a komunikace přes sociální sítě, e-mail či Skype je pro ně samozřejmostí. Ale jsou bohužel i takové, které z vás jen chtějí vytáhnout peníze.

Pozor na podvod

Komunikace online má řadu výhod, protože kdo se snaží zhubnout, potřebuje trvalou podporu a motivaci. Málokdo má čas chodit k odborníkům každý týden a online komunikace má spoustu výhod. Jenže nesmíte naletět.

Stejně jako jsou takzvaní "šmejdi" v jiných oborech, tak se vyskytují i zde. Uspořádají kurz o hubnutí, na něm vám poradí spoustu tipů a namotivují vás, ale za jejich rady draze zaplatíte. K tomu vám možná nabídnou i různé doplňky stravy, koktejly a podobně, za něž můžete utratit i další tisíce korun. Ale jejich výsledný efekt je nejistý. Kromě toho vás pomocí online komunikace mohou svádět k dalším podobným nákupům. A to není nejlepší cesta.

Takže pokud se rozhodnete hubout online, nezapomeňte u toho na vlastní selský rozum, ať zbytečně nenaletíte.