Buďte se sebou nespokojení, nakopne vás to

 

Zní to možná nelogicky. Proč byste se sebou či s něčím kolem sebe měli být nespokojení a ještě byste za to měli být vděční? Vždyť žít spokojeně a podle svých představ je ideál, na kterém jste nejspíš dlouho urputně pracovali a dřeli. Jenže se nemůžete víc mýlit, protože když v tomhle naprostém souznění žijete dlouho, váš mozek i tělo přepnou na jakéhosi autopilota a přestanete se snažit a usilovat o něco dalšího. Zato když přijde průšvih, krize, nehoda, je vše rázem vzhůru nohama a vy se musíte začít snažit. A nic lepšího se vám přihodit nemůže.

 

Motivujte se

Je špatně, pokud jste s něčím či se sebou samými nespokojení, ale nic s tím neděláte ani se dělat nesnažíte. Nespokojenost by pro vás měla být hnacím motorem, tím, co vás nakopne, abyste se snažili to změnit. Je to naprosto jednoduché. Jste nespokojení se svou váhou či tělem, ale jen si na to neustále stěžujete a nic neděláte pro zlepšení? Chyba. Jste nespokojení se svým zdravotním stavem, vzdáváte se všech nadějí na zlepšení a dobré rady rodiny a lékařů skoro nevnímáte? Opět chyba, dejte se do boje. Nezdá se vám něco v práci, zaměstnání vás neuspokojuje, máte problémové vztahy s kolegy či nadřízenými, ale bojíte se cokoliv s tím dělat? Odhoďte strach i zábrany a udělejte za svým dosavadním trápením tlustou čáru. Zkrátka využijte svou nespokojenost, zmobilizujte se díky ní a začněte usilovně pracovat na tom, aby vaše další zítřky byly mnohem spokojenější a i vy jste se sebou byli opět nadmíru spokojení.

 

Spokojenost nezatracujte

Nechceme tímto článkem říct, že pokud jste spokojení, je to špatně. Naopak. Spokojenost a pocit štěstí je to nejlepší, co vás může potkat. Jen se nesnažte usnout na vavřínech, a i když máte pocit, že vše kolem vás klape, jak má, hledejte možnosti zlepšení a dalšího posunu vpřed či výš. Vždycky se můžete mít líp a vždy je co zlepšovat. Takže se snažte dál hledat věci, s nimiž jste nespokojení a zlepšovat je. Určitě jich je spousta.