Vyžeňte jarní únavu pomocí cvičení

Slunce, čerstvý vzduch a krásná příroda nás lákají ven. Mnozí z nás by však nejraději nevylezli ani z postele. Ptáci zpívají - nám však do zpěvu není. Jsme skleslí, bez energie a naše nálada je na bodu mrazu. Prostě nás dostihla jarní únava. Existuje mnoho receptů, jak se s ní vypořádat - a jedním z nich je cvičení. 

Pohyb je lék

Naordinujte svému tělu dostatek pohybu. Proběhněte se jarní přírodou, udělejte si výlet na kole nebo se projděte pěšky. Dobrý nápad je také pravidelná návštěva fitcentra. Pokud jste v zimě lenošili a cítíte se ospale, zapomeňte na lámání rekordů. Vaše tělo si musí postupně zvyknout na pohyb. Pokud to s pohybem přeženete, dostaví se bolest svalů a nechuť.  

Svižná chůze a pomalý běh krásnou jarní přírodou jsou osvědčené prostředky v boji s jarní únavou.  Chcete zvýšit účinky chůze? Vsaďte na nordic walking. Energii vám pomůže dodat i posilování s lehkým odporem, prováděné pomalým pohybem.  

Zažeňte únavu hned ráno

Je pro vás představa ranního cvičení noční můra? Vyzkoušejte krátké cviky, které zaženou únavu.  

  1. Položte se na záda s upaženýma rukama, nohy jsou u sebe a zvedněte nohy ke stropu. Nadechněte se a během nádechu je pomalu roznožujte do krajní polohy, s výdechem vracejte nohy do polohy původní. 
  2. Zůstaňte ležet na zádech, zvedněte nohy ke stropu, pokrčte je, uchopte je pod koleny a přitáhněte je na hrudník. Několikrát se takto zhoupněte v zádech. Přejděte do kleku, sedněte si na paty, položte hrudník na kolena a ruce na zem podél nohou. Snažte se ramena co nejvíce přiblížit zemi.

Čtěte také: Vstáváte dříve než ostatní? Napumpujte si tělo endorfiny

Cviky, které vám dodají energii

Cítíte se bez energie? Je čas na cviky, které vám ji dodají.  

  1. Holubička 

Stojíte na jedné noze, druhou nohy zanožíte, rozpažíte ruce v mírném předklonu. Současně zpevníte tělo a zatáhnete břicho. Cvik opakujte pětkrát na každé noze. 

  1. Lehněte si na břicho rukama těsně vedle ramen a prsty směřujícími dopředu. Tělo je zpevněné a v jedné rovině. Propněte ruce a vydechněte, z napnutých paží se spouštíte dolů během hlubokého nádechu. Nedotýkejte se hrudníkem podložky, nýbrž těsně před ní se zvedněte se současným výdechem do výchozí polohy. Hlava zůstává v ose těla. Cvik opakujte desetkrát. 

Čtěte také: Dámy, chcete zhubnout? Řiďte se typem své postavy 

Únava je pryč a můžete se těšit z nové jarní energie.