Dokáže VacuShape pomoci při hubnutí i s celulitidou, jak slibuje?

Vacushape v posledních letech ovládl posilovny a snaží se přesvědčit ženy, že právě díky takovému cvičení se dá nejen zhubnout, ale i zbavit celulitidy. Díky cvičení ve speciálním přístroji a při podtlaku se jedná se o velmi netradiční způsob cvičení. Dokáže ale už z principu, na kterém je toto cvičení postaveno, podpořit redukci váhy, efektivní spalování tuků a zbavení se celulitidy? 

Co je VacuShape

Jedná se o speciální aerobní přístroj, který se zaměřuje na problematické partie, jako jsou boky, bříško, stehna a hýždě. Jeho specialitou je vakuový systém, který vytváří nízký atmosférický tlak a díky tomu by měl usnadňovat spalování tuků. V podstatě se jedná o běžecký pás, na kterém jste během cvičení od pasu dolů uzavření v komoře. Odtud se ve vlnách odsává vzduch a díky podtlaku má tento druh přístroje zajistit lepší prokrvení problémových partií.

Jak probíhá cvičení ve VacuShape

Standardně se jedná o třicetiminutovou chůzi v tomto speciálním přístroji. Chůze je pro člověka nejpřirozenější a zároveň ji může "cvičit" každý. I proto, aby VacuShape oslovil co nejvíce zájemců, je proto zvoleným aerobním pohybem na tomto pásu právě chůze.

Právě díky tomu, že se VacuShape snaží podtlakem zvýšit prokrvení tukové tkáně i svalů, má takto jednoduché cvičení pomáhat s redukcí tuků a odstraňovat rychleji celulitidu. Důležité je při cvičení zaměřit se na rychlost chůze a udržovat dostatečnou tepovou frekvenci, k čemuž máte doslova po ruce senzory. Zbytek - tedy střídání podtlaku - pak stroj díky řízenému kontrolovanému programu udělá za vás. 

Funguje takové hubnutí?

Díky pohybu a dosažení aerobní tepové frekvence se lépe prokrvuje celé tělo - včetně tukové a svalové tkáně. Tělo nejdříve vyčerpá energii z krevního cukru a poté začne odbourávat - "spalovat" - tukovou tkáň. VacuShape se tváří, že tohoto efektu dosáhnete právě jen díky cvičení v tomto přístroji.

Přitom podobného efektu - už jen z logiky věci - dosáhnete i při svižnější chůzi bez jakéhokoliv přístroje. I při ní se zrychlí krevní oběh, lépe se přenáší živiny a lépe se prokrvuje celé tělo, včetně pokožky. I zde je důležité soustředit se na aerobní úroveň cvičení - tedy udržovat tep na správné hubnoucí hladině - při kterém se po vyčerpání energie z cukrů spalují tuky.

Podtlakem se možná o něco málo rychleji aktivuje metabolismus tuků a lymfatický systém, toho samého efektu ale dosáhnete při jakémkoliv cvičení i bez podtlaku. I stránky výrobce tohoto přístroje uvádí, že pro dosažení viditelných výsledků musíte absolvovat alespoň 3x týdně třicetiminutové cvičení - a doporučeno je před ním se rozehřát třeba klasicky na pásu - po dobu šesti týdnů. Pokud budete takto pravidelně cvičit jakékoliv jiné aerobní cvičení, výsledků se dočkáte také. Podobně jako získáte lepší fyzickou kondici, se díky běžnému pravidelnému cvičení zbavíte i pomerančové kůže.

Peníze využijte radši jinak

Pokud spoléháte na to, že vám cvičení v podtlaku zajistí hubenější zadeček, ale i zbavení se celulitidy a jste připravení za něj platit peníze, rozmyslete si to. Když budete cvičit pravidelně - třeba chodit běhat nebo vyrazíte na svižnější procházku - zbyde vám více peněz na kvalitnější stravu, hodinu něčeho nového - ať už třeba piloxingu, tabaty nebo aero jógy - či třeba i na kvalitní relaxaci po cvičení, která při hubnutí také pomáhá.