Aero jóga - spojte jógu s akrobacií

Jógu jistě zná každý z nás, je ceněna pro své pozitivní účinky nejen na tělo, ale také na naši mysl. Co když ale existuje i vylepšená verze, díky které vyzkoušíte různé polohy a cviky vycházející z jógy ve vzduchu? Taková opravdu existuje a jmenuje se aero jóga.

V čem aero jóga spočívá

Jedná se o poměrně inovativní druh jógy. Oproti klasickému stylu cvičení jógy přináší celou řadu výhod. Tím, že budete zavěšeni v síti ve vzduchu, získáte tak mnohem lepší možnosti k provádění jednotlivých cviků a variabilita tréninku se tak ještě zvýší. Zároveň díky takové pozici odlehčíte páteři a cvičení tak nebude tolik namáhat klouby

Samozřejmě je tato vzdušná jóga mnohem náročnější než ta prováděná na stabilní podložce. Jestliže si však zvyknete, i bolest svalů, které oproti klasice zatěžujete jinak, časem ustane. Lze kombinovat cviky, kdy budete částečně v kontaktu se zemí, anebo se můžete rozhodnout pro úplnou volnost ve vzduchu.

Výhody aero jógy

Svým specifickým stylem toto cvičení přináší různé výhody. Obrácené pozice působí příznivě proti otokům, křečovým žílám a také proti únavě nohou. Celkové přináší vzdušná jóga zlepšení oběhové soustavy a dochází tak k lepšímu prokrvování. Zároveň díky specifickým pozicím odlehčíte velkým kloubům a krční páteři, což je velmi ku prospěchu pro vaše tělo. Dochází ke zpevnění velkého množství svalů, můžete si tak například také ulevit od bolesti, zlepšit svou stabilitu a držení těla.

Cvičení doma

Samozřejmě můžete bez problému tento druh jógy cvičit také doma, je k tomu však zapotřebí pořídit speciální vybavení. Pro dostatečnou bezpečnost jsou sítě vyráběny z nylonu, poskytují tak velkou kvalitu, látka je příjemná na dotek, pružná a odolná vůči roztržení, nemusíte se tak vůbec bát. Samozřejmě k zavěšení jsou potřeba ještě karabiny a speciální popruhy pro aero jógu, veškeré potřebné vybavení je však standardně součástí balení. 

Aero jóga je netradičním stylem, který určitě stojí za vyzkoušení. Stejně jako třeba Piloxing - netradiční spojení pilates a boxu.