Ochuťte si život, tentokrát ale zdravě

Dary moře

Vánoce jsou pro nás sice ve znamení tradičních pokrmů, ale proč si trochu nezaexperimentovat a nezpestřit vánoční stůl? Případně tak můžete překvapit své vánoční hosty. Ať už se pro změnu rozhodnete teď na Vánoce nebo jindy, bude to plus pro vaše zdraví. Zkuste si čas od času dopřát plody moře. Možná nejste jejich velkými milovníky, ale těchto „mořských potvor“ existuje velké množství druhů. Stačí jen trochu hledat a najdete mezi nimi ty, které si zamilujete. Můžete si je připravovat na různé způsoby, pochutnáte si na netradiční chuti a zároveň dodáte tělu bílkoviny, enzymy, vlákninu, různé vitaminy i důležité minerální látky.

Víno na dobrou noc

Už mnohokrát jste jistě četli o pozitivních účincích vína. Tedy zejména toho červeného a nesmí se to s ním přehánět. Pokud si denně dáte skleničku vína, třeba večer u televize nebo po večeři, může vám to prospět v mnoha ohledech. Nejen, že tím pozitivně zapůsobíte na vaši psychiku, zaženete také lehce stres a pozvedne vám to náladu. Díky tomu se lépe uvolníte, ale je prokázaný i pozitivní vliv pravidelného střídmého pití vína na srdce, střeva a mozek. A též se po něm lépe spí.

Suši neuškodí

Někdo suši miluje, jiný se nad ním ošklíbá a v životě by ho nevzal do úst. To už je věc vaší volby. Nicméně tomuto pokrmu nemůžeme upřít, že je velmi zdravý – kombinace rýže, ryb a mořské řasy je pro naše tělo jako dar z nebes. A pokud si na něj čas od času nezajdete nebo se do jeho přípravy nepustíte doma, občas si dopřejte alespoň onu mořskou řasu. S její úpravou se dá různě čarovat a může zpestřit a ozvláštnit vaše běžné pokrmy. A pro tělo jsou mořské řasy velmi prospěšné.