Květákový mozeček - dietní klasika

Ačkoliv spousta lidí tvrdí, že květákový mozeček jim nechutná, jejich odpor vznikl spíš kvůli názvu tohoto pokrmu. Přecijen, když vyslovíte, že jste na oběd měli mozeček, může to vyvolat různé asociace nesouvisející s jídlem.

I květákový mozeček se ale dá připravit tak, že s po něm budete jen olizovat. A nejen vy! I ti, kteří předtím tvrdili, že něco takového do úst nedají. 


Co potřebujeme?

  • květák
  • 4 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • cibuli
  • sůl
  • pepř
  • olej

Jak na to?

Květák omyjte, rozdělte na růžičky a dejte vařit do hrnce s osolenou vodou. Přibližně po 15 minutách vodu slijte, květák rozmačkejte vidličkou na menší kousky.

Než se květák uvaří, nakrájejte cibulku na drobné kousky a na pánvičce ji osmahněte dozlatova.

V misce rozmíchejte vejce s mlékem, osolte a opepřete. Takto připravená vejce smíchejte s květákem a cibulkou. Zbývá je už jen na pánvičce nebo v hrnci lehce orestovat.

Hotovo, dietní oběd nebo dietní večeře je na stole. Nechte si chutnat!


Vyzkoušejte i další naše dietní recepty: