Ty nejlepší články rovnou do mailu

Správné vaření rýže je snadné

Podlehli jste kouzlu rychlovarných sáčků s rýží? Pak byste měli jednou vyzkoušet náš tip na to, jak uvařit rýži správně. Bez sáčků a chutně.

Když tento postup vyzkoušíte a ochutnáte uvařenou rýži, pravděpodobně se už k sáčkům vrátíte jen v případě nouze.


Co potřebujeme?

Odměrku, třeba v podobě hrnku

  • Hrnec na vaření
  • Rýži
  • Vodu
  • Sůl
  • Případně koření na dochucení rýže

Jak na to?

Ať budete připravovat jakékoliv množství rýže, držte se vždy základního pravidla. To zní: na jednu odměrku rýže dvě odměrky vody.

Do hrnce tak nasypte (třeba) hrnek rýže a přidejte dva hrnky vody. Lehce osolte a dejte vařit. Hrnec zakryjte pokličkou. Občas promíchejte a na mírném plameni vařte do chvíle, kdy se voda téměř vypaří a rýže bude mít "kašovitou" konzistenci.

Pak odeberte hrnec ze sporáku a nechte rýži v hrnci zakrytém pokličkou dojít. Budete k tomu potřebovat cca 10 - 15 minut.

Máte hotovo! Takto připravenou rýži můžete podávat jako vynikající přílohu.

Dobrou chuť!


Tyto články vás také zajímají:

Co vy na to?