Ty nejlepší články rovnou do mailu

Rybí pomazánka zdravě - z makrely a tvarohu

Jednoduchá na přípravu, levná a přitom neuvěřitelně chutná. Taková je rybí pomazánka, na kterou vám dnes přinášíme recept. Díky minimu ingrediencí vás nebude tato pomazánka stát nervy ani čas. Připravíte tak naprosto snadno dietní večeři, která zachutná každému.


Co potřebujeme?

  • Uzenou makrelu
  • Nízkotučný tvaroh 250 gramů
  • Cibuli (ideálně červenou cibuli)
  • Pepř

Jak na to?

Než samotnou pomazánku z makrely budeme připravovat, je fajn si připomenout, co to vlastně jíme. Uzená makrela je sice poměrně tučná ryba, v kombinaci s nízkotučným tvarohem ale v pomazánce přijmeme rozumné množství bílkovin a i zdravých tuků. V kombinaci s celozrnným pečivem si navíc dopřejeme i vlákninu, která nás dostatečně zasytí.

Uzenou makrelu zbavíme kůže a pečlivě ji vykostíme. Maso zbavené kostí pak společně s cibulí nakrájenou na kousky a tvarohem pořádně rozmixujeme tyčovým mixérem. A to až do chvíle, kdy má pomazánka krémovou konzistenci. Cibulka pomazánce dodá šťavnatou chuť a díky slané chuti uzené makrely ji už také není potřeba solit.

Podle některých tipů je dobré do pomazánky přidat i pár kapek citrónové šťávy, nám však chutnala i bez této přísady.

Hotovo! Rybí pomazánka z uzené makrely je připravena k servírování. Nejlépe chutná na celozrnném pečivu. Dobrou chuť!


Tyto rcepty také vyzkoušejte:

Co vy na to?