Recept: Lehká kakaovo-tvarohová zmrzlina

Venku už je krásně a teplo, ideální čas na to vyměnit klasické dezerty za zmrzlinu. Ta tvarohovo-kakaová z dnešního našeho receptu vás nejen osvěží, ale také ji můžete mlsta bez výčitek. Obsahuje totiž množství bílkovin a jen minimum tuků.

Co potřebujeme?

  • 3x 250 g tvaroh měkký
  • 2-3 dcl mléko plnotučné
  • 3 polévkové lžíce kvalitního kakaového prášku
  • 2 polévkové lžíce arašídového másla
  • 3 polévkové lžíce medu (nebo případně cukru)
  • hrst nasekaných mandlí

Jak na přípravu?

Postup je maximálně jednoduchý a celá práce nezabere víc než 5 minut. Všechny přísady kromě mléka smíchejte dohromady. Poté přilijte deci mléka a rozmixujte. Podle konzistence postupně přilévejte mléko, dokud hmota nevypadá přibližně jako termix. To znamená hustší konzistence, ale stále trochu tekutá. Tuto hmotu nalejte ideálně do více menších nádobek a nechte zmrazit.

Pokud si chcete domácí zmrzlinu vychutnat ještě lépe, nechte ji po vytáhnutí z mrazáku chvíli povolit.

Tato domácí zmrzlina chutná naprosto úžasně, ale hlavně obsahuje spoustu bílkovin, trochu zdravých tuků z mandlí, vitamínů a minimálního množství sacharidů z arašídového másla. Kvalitní kakao je navíc dobrým pomocníkem pro naše tělo - obsahuje spoustu antioxidantů.

Dobrou chuť!