Recept na domácí gumové medvídky

Co potřebujeme?

  • 2 hrnky ovoce
  • 1 hrnek čerstvé ovocné šťávy
  • 5 lžic čisté práškové želatiny
  • 1 lžíce medu nebo javorového sirupu

Jak na to?

Ovoce nakrájené na kousky dáme do hrnce, přidáme ovocnou šťávu a vaříme na mírném ohni. Jakmile ovoce změkne, přimícháme med nebo javorový sirup a rozmixujeme do hladka. Když směs mírně vychladne (cca po pěti minutách), stačí přidat želatinu a pořádně promíchat nebo rozmixovat, aby nevznikly hrudky.

Tuto směs už jen vylijeme na plech, který jsme předtím vystlali alobalem, případně přímo do alobalové formy a necháme hodinu vychladnout v lednici. Hmota nám díky tomu dostatečně ztuhne a my pak můžeme už jen pomocí vykrajovátek tvořit různé tvary - třeba i medvídky.

Vidíte sami, že můžete podle chuti vymyslet jakoukoliv kombinaci ovoce a šťávy. Fantazii se tu meze nekladou. Na rozdíl od kupovaných želatinových medvídků navíc máte jistotu, že tihle domácí jsou opravdu rozumnou sladkostí.