Hovězí maso na žampionech

Co budeme potřebovat?

  • hovězí maso zadní (libové)
  • cibule
  • plnotučná hořčice
  • žampiony
  • olej
  • hladká mouka
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř

jak na to?

Maso si nakrájíme na plátky a naklepeme. Je dobré maso nejdříve nasolit a opepřit, naklepáváním se koření vmasíruje do masa a zapůsobí lépe vynikne. V hrnci si necháme rozehřát trochu oleje a mezitím jednotlivé plátky potřeme hořčicí z obou stran a obalíme v mouce. Teď necháme plátky zprudka orestovat, jen tak aby se maso zatáhlo. Vysoká teplota je důležitá, nebojte se zvýšit výkon vašeho sporáku. Opečené plátky masa odložíme bokem a na výpeku nechápe orestovat na drobno nakrájenou cibulku, jakmile zesklovatí přidáme, bobkový list, nové koření a na plátky nakrájené žampiony.

Cibuli se žampiony poklademe plátky masa, přidáme trochu vody a necháme dusit. Záleží na kvalitě masa, ale zhruba do hodiny je jídlo připravené.

Podávat můžeme s rýží a přejem dobrou chuť!

Nemáte chuť na maso? Zkuste třeba recept na květákové placičky pečené v troubě.