Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: retro kuřecí plátek s broskví

Na podzim slavíme spoustu svátku týkajících se naší historie. Ať už je to založení Československé republiky, nebo jen vzpomínáme na předky. Oboje je výborná příležitost k tomu, abychom k večeři podávali trošku retro klasiky. Neznáme nic klasičtější, než kuřecí plátek s broskví. Ten se objevil dříve na každém jídelním lístku a recept vám nabízíme právě zde.

Co budeme potřebovat?

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 plechovka konzervovaných broskví
  • 100g čedaru
  • lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • Jak na to?

  • Kuřecí prsa si rozřízneme podélně na polovinu. Mírně naklepeme, buď rukou, nebo přes igelitový sáček paličkou na maso. Maso by mělo zůstat vyšší než je na klasické kuřecí řízky.
  • Plátky osolíme, opepříme a vložíme na rozehřátou pánev. Osmažíme z obou stran, aby se maso zatáhlo. Teď už zbývá jen maso přemístit na pekáček a poklást plátky broskví. Zasypeme nastrouhaným čedarem a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme přibližně 20 minut na 180°C. Zkrátka dokud se sýr nerozpustí a nevytvoří se na něm kůrčička. Pak už zbývá jen podávat s rýží, nebo třeba cuketové hranolky.
  • TIP:
  • Pokud vám nějaké broskve zbudou, použijte je další den k dietní snídani. Výborné jsou dietní palačinky z ovesných vloček.

Co vy na to?