Moc jste nespali? Máme tři tipy, které vám pomohou přežít den

1. Méně kafe, více tekutin

Obvykle jsme zvyklí únavu odhánět pomocí kafe. Po nevyspalé noci je kafe ale jen okrajovým pomocníkem, který nám s malátností zas tak moc nepomůže. Naopak kvůli tomu, že odvádí z těla důležitou vodu, může kafe po krátkodobém povzbuzujícím účinku naopak zesílit vaši únavu. Když už si dáte na únavu kafe, nezapomeňte proto víc pít.

2. Získejte energii zdravě

Po probdělé noci bude vaše tělo vyžadovat mnohem více energie než obvykle. Budete tak mít chuť na sladké mnohem více než kdy jindy. Připravte se na tyto chutě předem a nachystejte si zdravé dobroty - ať už podle našich dietních receptů nebo v podobě třeba ovoce, čerstvého džusu nebo i kousku kvalitní čokolády.

3. Hýbejte se

I když jste se nevyspali a sport je to poslední, na co myslíte, nezahazujte úplně tuto myšlenku. Právě pohyb v rozumné míře vám pomůže nastartovat metabolismus, rozproudit krev a také hlavně zahnat únavu. Po probdělé noci si tak jděte třeba zaběhat, jděte do práce větší část pěšky nebo navštivte hodinu jógy.

Během dne také nezůstávejte pouze sedět, to by na vás únava padla dvakrát tolik. Dejte si třeba pravidlo, že každou hodinu se půjdete na pět minut projít a uvidíte sami, že vám toto pomůže.

I když se nevyspíte, nemusí následující den být "k zahození". Pomocí těchto triků ho snáze přežijete a když pak dorazíte domů, bude se vám i lépe usínat, abyste nabrali energii úplně.