Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: polenta s parmazánem a chilli

Polenta je doslova úžasné jídlo. Uvařena je rychleji, než oškrábete brambory a nebo nachystáte rýži. Přitom chutná skvěle a rozhodně nemusí jít o klasickou kaši.

Co budeme potřebovat?

  • 1 hrnek polenty
  • 2 hrnky vody
  • lžíce másla
  • 1 lžíce parmazánu
  • 1 chilli paprička
  • sůl
  • olivový olej

Jak na to?

Připravit polentu je snadné. Do rendlíku dáme vodu a jakmile začne vřít, postupně vsypeme polentu. Stále mícháme a kaše nám během okamžiku zhoustne. Odstavte rendlík z plotny osolte a přidejte máslo, na kousky nakrájenou chilli papričku a parmazán nastrouhaný na jemno. Pořádně promíchejte a směs vylijte do nádoby, kterou jste vymazali olivovým olejem. Směs by měla být zhruba 1 cm vysoká, ale když bude vyšší, nic se nestane.

Nyní je čas dát polentu ztuhnout. Výhoda tohoto jídla, že jej můžete klidě připravit dopředu a pouze před podáváním dokončit. Jakmile je polenta tuhá dá se nakrájet na kousky a předně tohle také nyní uděláme. Nakrájejte ji na proužky a můžeme ji začít grilovat na rozpálené grilovací pánvi, nebo grilu. Stačí jen trošku potřít pánev olivovým olejem a počkat až se z každé strany vytvoří kůrčička.

Teď už máme vše hotovo a můžeme podávat buď samotné, nebo jako výbornou přílohu k masu. Třeba kuře v marinádě z římského kmínu je skvělá volba.

Co vy na to?