Recept: FIT krůtí segedínský guláš

Segedínský guláš je často v dietním jídelníčku opomíjen, přitom se dá uvařit tak, že jsou jeho nutriční hodnoty přímo skvělé. Když do něj ještě použijeme kysané zelí, dostanete k tomu ještě nálož vitamínů, která se vždy hodí.

Co budeme potřebovat?

  • 300 g krůtích prsou
  • 1/2 kg kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 3/4 l zeleninového vývaru
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Na troše oleje si necháme zpěnit na drobno nakrájenou cibulku a mezitím si připravíme krůtí prsa. Maso očistíme od blan a nakrájíme na stejné kostičky. Přidáme k cibulce a orestujeme, dokud se maso nezatáhne. Nyní ještě přidáme papriku a maso ještě chvilku restujeme. Jakmile se paprika rozvoní, přidáme kysané zelí.

Je lepší ze zelí vymačkat vodu a překrájet jej, aby kousky nebyly příliš dlouhé. Ale pokud máte rádi kyselejší, můžete zelí přidat i s nálevem.

Opět trošku promícháme a přidáme zeleninový vývar. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a teď už můžeme nechat dusit. Přibližně po půl hodině, když je maso měkké, už zbývá jen vmíchat zakysanou smetanu. Se smetanou už guláš nevaříme, pouze vmícháme a máme hotovo. Podávat můžeme ještě s lžící zakysané smetany, kterou přidáme těsně před servírováním přímo do talíře.