Celebrity jsou štíhlé nejen díky photoshopu, dodržují i zásady zdravého života

V první řadě upozorňujeme, že úplně bez práce to nepůjde. Pokud žijete v domění, že si naordinujete nějakou dietu či budete zobat zázračné pilulky a bez jakékoliv námahy zhubnete, jste na omylu. Musíte na sobě tvrdě pracovat, sebrat veškerou svou trpělivost a mít pevnou vůli. Hlavní je změnit své dosavadní návyky a přijmout nový životní styl za svůj. V ideálním případě žít zdravě po zbytek svého života. Díky tomu totiž nejen shodíte nadbytečná kila, ale dostanete se i do kondice, budete zdravější a zlepšíte si i sebevědomí. Jak na toto jdou krásné ženy v čele s vévodkyní Kate Middleton, Jennifer Lopez či modelkou Gisele Bündchen?

Syrová zelenina, proteiny, koktejly

Vitamíny, vlákninu a energii do svého jídelníčku můžete dostat z ovoce a zeleniny, a to ze syrových kousků. Pokud nemáte čas dopřávat si dost ovoce a zeleniny v průběhu dne, začněte svůj den s poctivým nápojem smoothie. Můžete si do něj mixovat vše, co vás napadne a co vám chutná, kombinace se dají různě obměňovat. Zařadit do něj můžete dokonce i špenát, salát, různé druhy drobného ovoce a také doporučovanou spirulinu. Přidávat můžete i různé druhy mléka, třeba to mandlové mu dodá zajímavou chuť.

V druhé řadě si dávejte pozor na dostatečný příjem proteinů, tedy bílkovin, a omezte příjem sacharidů. Dobrým rádcem vám může být nízkosacharidová dieta, ale pozor, abyste své tělo neochudili příliš, protože komplexní sacharidy tělo nutně potřebuje (zato ty jednoduché klidně z jídelníčku vyškrtněte).

Pohyb je nutný

A jak jsou na tom celebrity s pohybem? Některé spoléhají na krásu své vychrtlé postavy, ty chytřejší dbají na kondici a pevné svaly, což je mnohem zdravější variantou. K tomu vám ovšem nepomůže žádná dieta ani sebelepší stravovací návyky, ale musíte se pravidelně hýbat. Kromě posilování problémových partií je dobré volit různé druhy vhodného pohybu. Nejlepší je zároveň to nejjednodušší - běhání, chůze, plavání, ježdění na kole, případně rychlejší činnosti jako je aerobik. K relaxaci pak vynechte televizi a gauč, ale zajděte si třeba na jógu, kde zregenerujete své tělo i duši.