Zapečené pohankové palačinky s tvarohem

A navíc si zdravě zamlsáte. 

Co potřebujeme?

  • Těsto na pohankové palačinky (my jsme zvolili kupované)
  • Vodu
  • Tvaroh (ideálně domácí tvaroh podle našeho receptu)
  • Rozinky
  • Vanilkový cukr
  • Med (nebo javorový sirup)
  • Mléko
  • 2 žloutky

Jak na to?

Příprava těsta na pohankové palačinky je jednoduchá. Prášek (podle složení pohanková mouka, sušená vejce a sušené mléko nebude problém si ho připravit i doma) smícháte s vlažnou vodou a necháte chvíli odpočívat. Samotné palačinky se pak připravují klasicky - na pánvičce lehce vymazané olejem. Všimněte si - žádný cukr, žádná sůl nejsou potřeba.

Že byste si nejradši dali palačinky už teď? Jednu si dopřejte na chuť a zbytek zapečeme.

Domácí tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, medem nebo javorovým sirupem, dvěma žloutky, trochou mléka a rozinkami. Tímto tvarohem pak naplníme palačinky a zarolujeme. Zarolované je pak klademe natěsno do zapékací mísy. Palačinky pak zalijeme mlékem a dáme zapékat.

Zapékáme v troubě předehřáté na 180 stupňů až do doby, kdy se mléko vypeče a palačinky na povrchu začnou hnědnout.

Hotovo! Sladký, ale přitom dietní oběd je připraven. Ocení ho jak děti, tak sportovci.