Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: polévka z pečeného celeru

Venku řádí zima a tak polévka přijde k chuti. Jaká ale může být lepší než ta, která zahřeje, ale zároveň náš organismus podpoří proti nečasu. O tom, že celer je zdravý nemůže být pochyb, ale to že může být ještě k tomu dobrý, to se dozvíte z našeho receptu.

Co budeme potřebovat?

  • 2 bulvy celeru
  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Zeleninový vývar (cca 1,5 litru)
  • sůl
  • pepř
  • smetana (doporučujeme sójovou)

Jak na to?

Celer oloupejte a nakrájejte na kousky. Na tvaru nezáleží, jen by neměly být příliš velké. Přidejte sůl, pepř a olivový olej, promíchejte a rozprostřete na plech s pečícím papírem. Přihodíme stroučky česneku, dáme do trouby na 180°C a pečeme do zhnědnutí (přibližně 50 minut). Do hrnce dáme tochu oleje a osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, jakmile je do zlatova, přidáme opečený celer a jetě jej trochu orestujeme.

Nakonec zalejeme vývarem a necháme přibližně 20 minut vařit. Teď už stačí jen vzít tyčový mixer a pustit se do mixování. V závěru ještě přidáme smetanu a dochutíme. 

Dietní oběd je na světě a uvidíte, že i celer bude chutnat. Dobrou chuť!

Co vy na to?