Ty nejlepší články rovnou do mailu

Cholesterol

media

Zabiják jménem cholesterol. Čím si ho způsobujeme?

Mít vysoký cholesterol není žádná legrace. Naopak to může znamenat vážné ohrožení našeho života, protože právě s ním se pojí řada nebezpečných a jen těžko léčitelných nemocí. Základem by proto měla být jeho vhodná prevence. Víte, čím si vysoké hladiny cholesterolu zapřičiňujete a jak se jich tedy nejlépe vyvarovat?
media

Jaké tuky jsou ty "nezdravé"?

Od malička jsme slýchali, že tuky jsou špatné. Že jsou vlastně takové "nutné zlo" ve stravě, aby měla nějakou chuť. Ještě několik let spátky bylo mnoho diet založeno na přísném omezení příjmu tuku, a to jakéhokoliv bez rozdílu. V posledních letech se ale tato zjednodušená teorie, že tuky jsou špatné, zpřesnila. Jaké tuky jsou tedy ty nezdravé a které naopak mohou být prospěšné i při dietě? Čtěte dále.
media

Jíte jen bílky z vajíčka? Začněte jíst i žloutky!

Mnoho lidí, kteří posilují, si ráno dávají míchaná vejce. Ale použijí jen jedno celé vejce a k tomu mnoho bílků. Podobně si ke svačině dopřávají zeleninu, k tomu další zeleninu a vaječné bílky. Přitom sami sebe zbytečně ochuzují o zdravé živiny, ale i o protein, který žloutky obsahují ve větším množství.
media

Vysoký cholestorol? Zkuste hlívu ústřičnou

V zimní období bylo vždy těžké najít potravu čerstvou a zároveň vhodnou ke konzumaci. V dnešních dobách už takový problém nemáme, ale co si budeme povídat, zima svádí k nezdravé stravě a hodnotných jídel je určitě méně než v letních měsících, kdy je dostatek čerstvé zeleniny i ovoce. Co zkusit v zimě něco jiného, než klasiku? Už jste zkusili hlívu ústřičnou?