Med

media

Milujete sladké? Sáhněte radši po přírodních alternativách bílého cukru

Všude se dočítáme, že cukr je nezdravý, že bychom se měli vyhýbat sladkostem, ale i chemickým náhražkám cukru a umělým sladidlům, protože to vše nejen neprospívá naší postavě, ale ohrožuje to i naše zdraví. Cukrovka je přitom strašákem číslo jedna a není radno si s ní zahrávat. A přesto existují lidé, kteří si bez pořádné dávky nezdravého cukru nedokážou představit svůj den a nevzdají se ho ani za nic. Pokud na slazení půjdou chytře, omezí rizika - včetně vzniku závislosti na cukru.
media

Bezlepkové muffiny pro fajnšmekry

Po delším pátrání jsme konečně vyzkoušeli recept na zákusek, který si můžou dopřát i ti, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu. Ingredience jsou trochu odlišné a dražší než to, na co jsme běžně zvyklí, ale rozhodně se vyplatí investovat do jejich nákupu. Proč nepoznat něco jiného, chutného, než klasické "moučné" zákusky?
media

Upřednostňujete med? Pozor na něj

Všichni víme, že bílý cukr není zrovna to nejlepší, čím můžeme sladit. Mnoho z nás proto hledá různé alternativy – a jednou z nejlepších se může zdát být med. Jenže ani s ním to není vhodné přehánět, protože i on je plný sacharidů.
media

Recept: studený salát z červené řepy

Nevíme jak vy, ale my jsme doslova unešeni z červené řepy. Tato výborná podzimní lahůdka za pár korun, umí v kuchyni divy. Když si ji předpečete dopředu, vydrží vám dlouho a vy si pak na dietní večeři snadno připravíte třeba jen výborný studený salát.
media

Recept: Chutné fitness proteinové tyčinky

Honí vás mlsná na něco dobrého a jen těžko odoláváte? Pak právě pro vás máme chutný recept na proteinové fitness tyčinky, které si upečete doma během pár minut. Nejen že ukojí vaši chuť na sladké, ale také dodají pořádnou dávku proteinu a vlákniny.
media

Který med je nejlepší?

Med často přijde k chuti když jsme nemocní, ale stejně často po něm sahají i ti, kteří chtějí zhubnout. Pojďme se podívat, který z medů je nejlepší. A pokud jsme se rozhodli nahradit jím jiné cukry, který zvolit.