Recept: Plněná dietní sekaná

Sekaná se za příliš dietní jídlo považovat nedá. V naší variaci tomu tak ale není a pokud nepřidáte tučné vepřové, můžete si na jídle pochutnat bez výčitek. Díky náplni nebude sekaná suchá a všichni si určitě pochutnají.

Co budeme potřebovat?

  • 500g mletého hovězího
  • 4 vejce
  • 1 hrst strouhanky
  • 2 stroužky česneku
  • 2ks mrkve
  • 50g tvrdého sýra
  • 2 sterilované okurky
  • 2 lžíce hořčice
  • sůl
  • pepř
  • mletý kmín
  • mletá paprika
  • 1 lžíce oleje

Jak na to?

Maso zvolte libové, ideálně se sníženým obsahem tuku. Nechte jej mimo lednici, tak aby dosáhlo pokojové teploty. Daleko lépe se s ním pak pracuje. Vložte jej do mísy a přidejte 2 vejce, strouhanku, 1 lžici hořčice a dochuťte kořením a česnekem.

Směs promíchejte a připravte si náplň. Použijte zbylá vejce, mrkev, okurky a sýr, ale klidně přidejte i další zeleninu. Výborně se hodí například paprika. Teď už jen stačí připravit si pekáček, který potřeme slabou vrstvou oleje.

Maso si rozložte do silnější placky a do středu použijte nakrájené věci na náplň. Přihrňte okraji a vytvořte klasický tvar šišky, tak jak jste zvyklí. Maso přendejte do rendlíku a potřete hořčicí. Kolem nalijte přibližně 1/2 hrnku vody.

Pečeme v předehřáté troubě, nejprve přibližně 15 minut na 200 °C a následně teplotu snížíme na 150 °C. Zhruba za 45 minut je sekaná hotová a může se rovnou podávat.

Jako přílohu zvolte třeba celerovo mrkvový salát podle našeho receptu.

Zkuste i naše další recepty: