Bydlíte na venkově? Díky tomu spalujete oproti měšťákům víc kalorií

Na venkově není nezdravé jídlo tak dostupné

Prvním důvodem, proč lidé na vesnicích spalují více kalorií je ten, že jich nekonzumují tolik jako lidé z měst. Ve městě je totiž snazší zajít si do nějaké dobré restaurace, kavárny nebo baru. Navíc jsou tyto podniky ve městě poblíž, a to je mnohdy důvodem, proč jsou zde lidé línější a mají větší sklony tloustnout. Na vesnici najdete sotva dvě tradiční hospůdky s typickým českým kalorickým jídlem, které v dnešní době není mezi mladší generací tolik populární jako světové fast foody. Malý výběr z jídelníčku ve vesnické hospodě obvykle nutí lidi vařit si oběd v pohodlí domova.

A pokud se rozhodnete, že i na vesnici vyrazíte do kavárny, ta obvykle nebývá poblíž. Cestou tam a zpět pak spálíte i tolik kalorií kolik v kavárně přijmete.

Čtěte také: Káva je dobrá i při dietě. Stačí jen vědět, které se vyhnout

Více přírody všude kolem, více práce kolem domu

Vesnice jsou obklopeny přírodou a ta je tak lépe dostupná, než když chcete do přírody vyrazit ve městě. Představte si tu nádheru, kdy se ráno vzbudíte a vydáte se do probouzejícího se lesa místo na běžící pás do posilovny. V lese na čerstvém vzduchu obvykle uběhnete mnohem více kilometrů a také načerpáte spoustu potřebné energie i si odpočinete duševně. Navíc, takové sporty na vesnicích člověka mnohem více baví – v letních měsících probíhají různé sportovní kurzy a akce přímo venku.

Lidé v městech obvykle bydlí v bytech. A k údržbě bytu je potřeba méně energie než k údržbě domu se zahradou. I to je jeden z důvodů, proč lidé na vesnicích spalují více kalorií.

Čtěte také: Místo posilovny můžete zahradničit. I tak posílíte svaly

Žádná městská doprava znamená více pohybu

Lidé ve městech jsou zvyklí, že se pohodlně dostanou všude pomocí městské hromadné dopravy nebo některou z taxi služeb. Oproti tomu obyvatelé vesnic si často musí zajít na nákup pěšky, na zastávku autobusu nebo vlakové nádraží to je také dál a bez možnosti se tam dopravit veřejnou dopravou. I díky častější a delší chůzi jsou na tom obyvatelé vesnic s kondicí lépe.

Na venkově je méně stresu 

Už při jednoduchém srovnání města a vesnice je na první pohled jasné, že se liší styl života lidí. Ve městech to celý den doslova „žije“, všude je shon a ruch. Městem se tlačí spoustu lidí, aut i tramvají, všichni někam spěchají. Lidé si zde plánují svůj den na hodiny a obvykle se snaží vtěsnat do programu co nejvíce aktivit, které městský život nabízí.

Kdežto na vesnici se jakoby zastavil čas. Přes den se přesunou děti do škol a dospělí do měst za zaměstnáním a vesnice osiří. Navečer, když se lidé vrátí do svých domovů, si po celodenním cestování a práci obyvatelé vesnic více užívají, že jsou doma v klidu nebo se věnují pracem kolem domu a na zahradě. Proto je známou skutečností, že na vesnicích jsou lidé klidnější a nejsou tolik ve stresu. A stres je přitom jedním z negativních faktorů ovlivňující nárůst váhy.

Čtěte také: Je toho na vás už moc? Proveďte svůj restart a naberte novou energii