Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept na chutnou ovesnou kaši na slano

Když si dopřáváte ovesnou kaši nebo ovesné vločky, obvykle to bývá s různými sladkými ingrediencemi - kakaem, ovocem, medem a dalšími. Napadlo vás ale někdy dopřát si ovesnou kaši na slano? Nás zajímalo, jak takové ovesné vločky na slano chutnají a jaká jejich úprava chutná nejlépe.


Co potřebujeme?

  • 100 gramů ovesných vloček
  • 200 ml vody
  • sýr cheddar
  • pórek nebo jarní cibulku
  • sladkou papriku

Jak na to?

Vodu nalijeme do hrnce a přisypeme vločky. Necháme projít varem a poté na mírném plameni a za občasného promíchání vaříme, dokud se neabsorbuje a neodpaří většina vody. Cílem je získat konzistenci kaše. 

Mezitím nastrouháme sýr (ideálně cheddar) na hrubo a pórek nakrájíme na kolečka.

Ve chvíli, kdy máme kaši podle svých představ hotovou, vyklopíme na talíř, zasypeme strouhaným sýrem, pórkem a trochou červené papriky. Můžeme - ale nemusíme - dochutit solí.

Slaná snídaně je hotova. Ovesnou kaši si na slano můžeme připravit snadno i s dalšími ingrediencemi, které nám chutnají. Fantazii se meze nekladou.

Dobrou chuť!


Tyto recepty také vyzkoušejte:

Co vy na to?