Ovoce

media

Zrádné ovoce – kterému se raději vyhnout?

Všichni nám říkají, že ovoce není nikdy dost. Že ho můžeme jíst kdykoliv a v jakékoliv formě, ideálně ovšem čerstvé a tepelně neupravované. Nabízí nám toho spoustu a je například skvělou náhražkou za nezdravé sladké mlsání. Ale ne vždy je vhodné – jako třeba při hubnutí.
media

Jeden kousek ovoce denně stačí

Všude se dočítáme, že čím více jíme ovoce, tím lépe pro nás. V každém druhu je něco trochu jiného, ale všechny jsou prospěšné našemu zdraví. Jenže úplně jinak je tomu, pokud držíme dietu – tehdy se totiž neomezená konzumace ovoce rozhodně nedoporučuje.
media

Je hubnutí s bio stravou k něčemu?

To, že se rozhodneme zhubnout, je jedna věc. Ale skutečně to dokázat, je věc druhá a mnohem složitější. I když jsme na začátku plní odhodlání, brzy zjistíme, že hubnutí nám zkrátka nepůjde samo a budeme se muset hodně snažit a hlavně vytrvat. Mnoho z nás se pokouší nějak si to ulehčit, ale většinou je to zbytečné a jen utrácíme za nesmysly.
media

České ovoce vs exotika. Co je lepší?

Jakmile nastane zimní období, tedy když se podzim přehoupne do mrazivých rán i dní, začne naše tělo fungovat jinak. Musí se vyrovnávat s nízkými teplotami, nedostatkem světla a u mnoha lidí i menším množstvím pohybu. Jak tedy zimu přečkat v kondici a čím svému tělu prospět?
media

Recept: avokádová majonéza

Avokádo je ovoce, které je doslova napěchované zdravými tuky. Kdokoli kdo se profesionálně věnuje sportu zná jeho účinky víc než dobře. A právě díky jeho konzistenci je jako stvořené pro různé použití v kuchyni. Dá se jíst na sladko, nebo využít jako dietní náhradu majonézy. Rychlost dietní verze tatarky vás určitě překvapí.
media

Recept: kuřecí salát s jablkem

Určitě to znáte také. Pečené kuře je buď moc malé, nebo velké a zbude. Co s takovými zbytky, aby se nevyhodily a nemuseli jsme jíst stejné jídlo několik dnů? Vyzkoušejte lehký kuřecí salát s jablkem.
media

Recept: retro kuřecí plátek s broskví

Na podzim slavíme spoustu svátku týkajících se naší historie. Ať už je to založení Československé republiky, nebo jen vzpomínáme na předky. Oboje je výborná příležitost k tomu, abychom k večeři podávali trošku retro klasiky. Neznáme nic klasičtější, než kuřecí plátek s broskví. Ten se objevil dříve na každém jídelním lístku a recept vám nabízíme právě zde.
media

Proč si dopřát hroznové víno nejen ve skleničce

Je pravdou, že právě v té tekuté podobě se vína zkonzumuje nejvíc. Je určitě příjemné posedět s přáteli u sklenky dobrého vína. Navíc se blíží časy chladného období a už brzy si budeme moci dopřát horký punč i venku u stánků. Ale víno není jen chutné.