Ty nejlepší články rovnou do mailu

Domácí hamburger - z poctivého masa a chutně

Ruku na srdce, ochutnali jste už pravý doma připravený hamburger - tedy takový, který je připravený z poctivého libového hovězího masa a dokořeněný podle vaší chuti bez tuku a chemie? Pokud ještě ne, pak neváhejte a skočte ještě dnes k řezníkovi, protože domácí hamburger se s tím z fastfoodu nedá srovnávat.

Samozřejmě ideální je, pokud máte domácí gril. Ale i bez něj a bez tuku se dá připravit hamburger na rozpálené pánvi. Dost ale o přípravě, jdeme rovnou na recept.


Co potřebujeme?

Na hamburger:

  • Libové hovězí maso - na jednu osobu počítejte 200g syrového masa, nechte si ho namlít přímo u řezníka, pokud nemáte doma mlýnek 
  • Pepř (ideálně čerstvě mletý)
  • Sůl
  • Celozrnnou francouzskou hořčici
  • Cibuli
  • Worčestrovou omáčku

Na přílohu (podle vaší chuti):

Jak na to?

Příprava je naprosto jednoduchá a nezabere víc než 10 minut. Domácí hamburger si tak můžete vychutnat už za dvacet minut od začátku přípravy a to je na rychlý dietní oběd naprosto ideální.

Mleté hovězí maso vložte do větší mísy. Osolte a opepřete ho a přimíchejte lžičku hořčice, na opravdu velmi drobné kousky nakrájenou cibulku a zakápněte worčestrem. Vše rukou pořádně prohněťte a na chvíli odložte.

Připravte si zatím přílohy - tedy to, co máte rádi. Jestli nemůžete zapomenout na fastfoodový hamburger, jednoduše nakrájejte sterilovanou okurku a rajče na plátky a cibulku na drobno. Jako omáčku doporučujeme domácí tatarku podle našeho receptu.

Rozpalte pánev nebo gril. Z masa vytvořte bochánky a grilujte z každé strany přibližně 3 - 5 minut. Olej ani tuk na pánev nemusíte používat - maso pustí svou "šťávu" a o to chutnější hamburger bude.

Pak už stačí jen maso z pánve vložit do housky a přidat přílohy a omáčku podle chuti. Pokud neradi pečivo, můžete si domácí hamburger vychutnávat jen tak se zeleninou.

Nechte si chutnat!


Tyto články vás také zajímají:

Co vy na to?