Potraviny

media

Zhubněte na podzim díky houbové dietě

Cesta k vysněné postavě vede nejsnáze přes zdravý životní styl. Občas ale chceme shodit pár kilogramů co nejdříve - tentokrát se nám to může podařit ještě před zimou. Během podzimu využijte houbové sezóny a zkuste u nás poněkud málo známou houbovou dietu zkombinovat s pohybem při houbaření. Houby samotné jsou k dietě předurčeny, neobsahují téměř žádné kalorie a dají se z nich připravit lahodné, a hlavně zdravé pokrmy.
media

Vajec se při hubnutí bát nemusíte

Vejce bychom ze svého jídelníčku neměli vyřazovat ani při redukčních dietách. Ačkoliv koluje mnoho mýtů, vejce jsou v jídelníčku důležitá a také zdraví prospěšná potravina. Řadí se dokonce mezi superpotraviny, protože jsou málo kalorická a obsahují velké množství bílkovin, vitamínů i minerálů.
media

Připravte se na podzimní detox

Náš organismus je zpravidla vybaven k tomu, aby sám likvidoval a zneškodňoval toxické látky, které se do těla dostanou během zpracování potravy. Ale když jsou orgány dlouhodobě zatěžovány špatnou stravou a nedostatečným pitným režimem, jejich činnost se zpomaluje. Poté dochází k celkovému zpomalení našeho metabolismu. Kvůli tomu také můžete přibírat na váze.
media

Co po konci léta? Nedejte virům šanci

Když léto nenávratně končí a nenápadně se přehupuje do typických podzimních dnů, poznáte to. Více prší, je chladněji, ranní teploty jsou o mnoho nižší než ty odpolední, slunce je méně, větru více. Počasí v řadě lidí vyvolává depresivní stavy a negativní vliv nemá jen na naši psychiku, ale přímo i na naše zdraví a na naši imunitu. Teplotní výkyvy mohou totiž být pro organismus velmi náročné a je pro něj těžké vyrovnávat se s nimi.
media

Cholesterol si uhlídáte i pomocí správného jídla

Cholesterol je pro náš organismus velmi důležitý, je stavební jednotkou některých hormonů i nervů a pomáhá tělu zpracovávat tuky. Tělo si ho dokáže vyrábět částečně samo, velkou část ho přijímáme ve stravě. Dokud přijímáme rozumné množství toho "hodného" HDL cholesterolu, je vše v pořádku. Jakmile se ale cpeme polotovary a tučnými potravinami, mohou vyskočit hodnoty toho "zlého" LDL cholesterolu nad rozumnou hladinu a škodíme tak svému zdraví. Dobrou zprávou ale je, že se dá poměr HDL a LDL cholesterolu udržovat rozumný pomocí zdravého jídelníčku.
media

Díky barvám se hubne, dejte si je všechny na talíř

Různé barvy ovlivňují naši náladu. Tmavší interiér kaváren vás uklidní, červená, oranžová nebo žlutá vás povzbudí v činnosti - třeba v posilovně. A stejně tak mohou různě barevné potraviny ovlivnit i naši snahu zhubnout. Na talíř si tak každý den přidejte pořádnou dávku barevného ovoce a zeleniny a díky tomu do sebe dostanete nejen porci vitamínů a vlákniny, ale také půjdou vaše kila rychleji dolů.
media

Italská kuchyně pomáhá zhubnout: na jídlo si udělejte dost času a užívejte si ho

Italové patří k těm hubenějším národům a má to své opodstatnění. Na jídlo si vždy rádi udělají dostatek času, jedí v klidu a beze spěchu a navíc si vybírají kvalitní a chutné potraviny. Sází na čerstvost a rozmanitost, a rozhodně se necpou knedlíky a těžkými omáčkami jako my Češi. Pro udržení dlouhodobě štíhlé postavy klidně začněte jíst jako Italové - tedy přemýšlet o jídle jinak.
media

Zdravé náhražky mléka v supermarketech zrovna nekoupíte

Moderní svět se snaží být ekologicky přívětivý, tedy šetrný k přírodě. A protože řada lidí je přesvědčena, že naší planetě úplně nejvíc ubližujeme konzumací masa, snaží se tuto složku potravy zcela eliminovat. Místo živočišných produktů upřednostňují různé náhražky. I když máme dobrý pocit z toho, jak prospíváme planetě, má z toho stejně dobrý pocit i naše tělo?