Ty nejlepší články rovnou do mailu

Článek dne
media

Je bandáž žaludku samospásná? Jak pro koho

Podvázání žaludku, neboli takzvaná bandáž žaludku, není procedura, do které by se ochotně pouštěl každý z nás. Není také vhodná pro každého. Jde o operaci, jako je každá jiná, která s sebou nese také různá rizika. Sahají po ní většinou lidé s vysokou nadváhou a doufají, že je spasí. Ale nemusí tomu tak být.
media

Cibule jako medicínský zázrak. Co skrývá?

Cibuli obvykle bereme jako neopominutelnou součást většiny našich jídel. Hospodyňky se bez ní neobejdou a české pokrmy by bez ní byly o dost chuťově chudší. Jenže většinou saháme po klasické bílé cibuli. Což je možná škoda, protože její červená odrůda toho v sobě skrývá víc, než možná tušíte.
media

Recept: kuře v marinádě z římského kmínu

Kuře se dá připravit na tisíce způsobů a to díky jeho neutrální chuti. Většinu musí obstarat koření a právě na jeho volbě závisí výsledek. Římský kmín může být jedním z těch, které dokážou vytvořit netradiční jídlo. A jako bonus podpoří trávení po dobrém obědě.
media

Mléko není jen zdravé, zachovává nám i mládí

Přestože žijeme ve 21. století a máme neomezený přísun informací, o mléce mezi námi stále panuje mnoho mýtů. Někteří lidé si myslí, že není vhodné ho v dospělosti pít, zato v dětství bychom ho měli mít co nejvíce. A jiní ho doporučují ve velkých dávkách neustále. Jak to je doopravdy? A co dobrého nám mléko přináší?
media

Ach, ty zuby. Co si počít s protivnými osmičkami?

Zubaře se většina z nás bojí jako čert kříže a chodíme k němu víceméně z donucení. Už předem nás děsí, co nám bude zase dělat, při zaslechnutí zvuku zubní vrtačky nám přebíhá mráz po zádech. Jenže někdy se téhle návštěvě zkrátka nevyhneme, protože když začnou zlobit zuby, je to peklo. A co teprve, když nás začnou zlobit zuby moudrosti.
media

Recept: Koprová omáčka, koprovka

Nevíme jak vy, ale my máme podzim spojený s koprovou omáčkou. I když jsme se ji opravdu dlouho vyhýbali, protože vzpomínky ze školní jídelny na toto jídlo nebyly nejlepší. Pokud ale omáčku připravíte doma, poctivě, určitě k ní najdete cestu.
media

Recept: studený salát z červené řepy

Nevíme jak vy, ale my jsme doslova unešeni z červené řepy. Tato výborná podzimní lahůdka za pár korun, umí v kuchyni divy. Když si ji předpečete dopředu, vydrží vám dlouho a vy si pak na dietní večeři snadno připravíte třeba jen výborný studený salát.