Tuk

media

Nakopněte svůj mozek pomocí zdravého jídla

Není snadné udržet se neustále v bdělém stavu, plní energie a odhodlání, koncentrovaní a připravení řešit kdykoliv jakýkoliv problém. Zaměstnání, rodina a domácnost nás leckdy dokážou naprosto „vyšťavit“, takže nemáme sílu vůbec na nic. Ale tomuto stavu se dá zabránit, pokud se budete stravovat chytře a tak, abyste podpořili svůj mozek.
media

Nízkotučné potraviny nejsou spásou, i při hubnutí tuk potřebujete

Můžeme mít sebepevnější vůli a sebedéle se snažit držet se striktně zdravého životního stylu, ale jednou za čas zkrátka ujede každý z nás. Nezáleží na tom, jestli zhřešíme na firemním večírku, rodinné sešlosti nebo se snažíme zajíst stres něčím extrémně nezdravým. Ale většinou to nebývá žádná katastrofa, pokud se pak dál snažíme jíst zdravě a vyváženě. Mnohem horší je, pokud se s vidinou zdravé výživy dlouhodobě stravujeme něčím, co nám škodí.
media

Tuk na břiše může být rizikem. Dejte si pozor hlavně na ten viscerální

Štvala vás někdy tuková zásoba na břiše a říkali jste si: "Až bude pryč, bude všechno v pohodě."? Máte pravdu jen částečně. Měli byste vědět, že kromě viditelného břišního tuku - oněch viditelných a nenáviděných faldíků - existuje ještě jeden jeho druh. Říká se mu viscerální tuk. A právě jeho množství je pro naše zdraví stejně důležité, ne-li důležitější, než samotný podkožní tuk.
media

Proč se vám po jídle chce tak moc spát?

Každý z nás alespoň jednou zažil pořádnou únavu po jídle. Takovou tu, kdy se vám chce spát víc než cokoliv jiného, nedokážete se soustředit a zmáhá vás i jen sebemenší pohyb. Ti šťastnější si po vydatném obědě mohou na chvíli zdřímnout a s únavou se tak vypořádat odpočinkem, my ostatní bychom měli vědět, co za tuto únavu vlastně může a jak se jí dá předejít.
media

Jezte tuk, aby vaše tělo mohlo spalovat tuk

Naše tělo potebuje tři základní složky potravy, aby mohlo správně fungovat a mělo dostatek energie: sacharidy, bílkoviny a tuk. Je důležité, aby tyto živiny přijímalo v co nejrozumnějším poměru - když jedna z těchto tří živin v potravě chybí, tělu to za nějakou dobu začne vadit. Tuk nevyjímaje.
media

Jak vybrat tu nejlepší rybu k jídlu

Vaříme všechny možné potraviny, v restauracích si také objednáváme rozličné pokrmy, ale většina z nás zanedbává ryby. Ty si dopřáváme jen výjimečně, přitom bychom je podle expertů měli konzumovat ideálně dvakrát týdně. Ryby totiž obsahují spoustu životně důležitých látek. Jenže ne všechny ryby jsou vhodné při dietě. Jak vybrat tu správnou rybu k jídlu?