Tuky

media

Kolik gramů a kolik kalorií denně přijmout prostřednictvím bílkovin, sacharidů i tuků

Princip hubnutí je jednoduchý. Naše tělo potřebuje někde brát energii, aby uvnitř něj mohly probíhat veškeré procesy a aby mělo z čeho vyživovat svaly. Za den proto spálí určitý počet kalorií. Energii získává z jídla a pití, které během dne zkonzumujeme. A pokud přijímáme víc kalorií, než naše tělo dokáže spálit, někde se tento přebytek musí projevit. A když jíme méně živin, než je potřeba, nemá tělo z čeho budovat svalovou hmotu.
media

Ne každý karnitin spaluje tuky

Jíte zdravě, ve fitness centru jste jako doma a pořád se vás drží tukové polštářky? Hodně lidí sází na na karnitin, známý doplněk stravy propagovaný jako spalovač tuků. Výsledky v podobě pevné postavy se pak prý dostaví dříve. Co když ale karnitin není tak úplně tím propadgovaným spalovačem?
media

Do fitness kuchyně patří i tuky

Dali jste se na dráhu hubnutí a zdravého stravování a tápete, jaký olej či tuky je nejvhodnější při vaření používat – pokud je to doopravdy nezbytné? Smutným faktem je, že polovina dospělé populace v naší republice trpí nadváhou a obezitou - a ve většině případů za to může právě tuk. Jaké tuky jsou tedy zdravé a které jsou zcela nevhodné? Rádi vám je představíme.
media

Podlehli jste fenoménu neprůstřelné kávy? Víme, co je na tom špatně

S různými dietními trendy se i u nás objevila - zejména v souvislosti s paleo stravou - takzvaná neprůstřelná káva (v orginálu bulletproof coffee). Když si do kávy přidáte kus másla, údajně to pomáhá při hubnutí. Pokud jste jedním z těch, kteří tomuto dietnímu fenoménu podlehli, měli byste také vědět, co na tomto trendu je v souvislosti s rozumnou dietou špatné.
media

Potraviny, které se zdravě jen jmenují

Kdo z nás by nechtěl jíst zdravě? I proto se při nákupu potravin zaměřujeme především na ty, které už v názvu mají slova, která vzbuzují pocit, že právě tato potravina je tou nejlepší volbou. Stačí jednoduchý příklad: zní lépe "šunka" nebo "šunka pro děti"? Nenechte se proto zmást názvy potravin a mějte na paměti, že pro výrobce je levnější výrobek zdravě pojmenovat než zdravě vyrobit.